Gereedschappen

Goed gereedschap is essentieel voor een afbouwer. Bij een groothandel die gespecialiseerd is zal er een breed assortiment zijn aan gereedschap voor vloerenleggers, stukadoors, schilders, gipsblokkenbouwers, spackspuiters en isolatiespecialisten. Voor elk specialisme is er een aparte groep aan gereedschappen.

Hieronder treft u een aantal gereedschappen die voor een afbouwwerkzaamheden onmisbaar zijn:

  • Spaan: waarschijnlijk een van de meest oude gereedschappen voor de stucadoor. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan deze geleverd worden in roestvrij staal of normaal staal. Ook de handgreep is in verschillende uitvoeringen leverbaar. Zo zijn er handgrepen van kunststof en hout. Dit alles zorgt ervoor dat de prijzen variëren van €7,- tot € 60,-.
  • Kwasten: zoals bij elk gereedschap is er ook een grote diversiteit in kwasten leverbaar. Het materiaal van de haren, maar ook de vorm. Zo is er een groot verschil tussen kwasten die door een stukadoor gebruikt worden en die door een schilder worden gebruikt. In het assortiment hebben wij alle kwasten op voorraad die voor elke soort werk geschikt zijn.

Veiligheidspakketten

Naast een veelzijdig assortiment aan gereedschappen en machines zijn er bij deze groothandelaren ook veiligheidspakketten voor alle afbouwers te koop. Door de toenemende veiligheidseisen op de bouwplaats en de bewustwording van veel doe-het-zelver, bestaat aan veiligheidspakketten een grote behoefte.

Als men aan veiligheidspakketten denkt, dan betreft het helmen, oorbeschermers, stofmaskers, beschermende kleding en schoeisel. Maar ook handschoenen en veiligheidsbrillen. Ook hier is een grote keuze mogelijk. Zo zal een veiligheidspakket van een stukadoor er totaal anders uitzien dan een veiligheidspakket van een spackspuiter.