Gipsblokken

Gipsblokken zijn tegenwoordig onmisbaar geworden bij nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteitsbouw. De uitgekiende vormgeving levert een modulair bouwsysteem op, dat het mogelijk maakt in korte tijd sterke separatiewanden en binnenspouwbladen te realiseren. Naast uitgebreide toepassingsmogelijkheden in de nieuwbouw, worden gipsblokken ook gebruikt bij renovatie en restauratieprojecten.

Grote buig-, trek en druksterkte

Door de toepassing van hoogwaardige grondstoffen en een uitgekiend fabricageproces zijn gipsblokken sterk en betrouwbaar.

Veelzijdige toepassing

Gipsblokken zijn leverbaar in verschillende dikten en zowel in vlakke als ronde vormen. Daarnaast is er een speciaal spiltrappen blok, zodat alle interieur vormen met gipsblokken zijn te verwezenlijken. Voor toepassing in natte ruimten zijn er bovendien speciale waterafstotende uitvoeringen.

Het plaatsen van separatiewanden en binnenspouwbladen, het creƫren van rondingen en kolommen: met gipsblokken is dit snel gerealiseerd. Ook om de bouwkosten hoeft een architect zich geen zorgen te maken. De snelle en gemakkelijke verwerking staat garant voor een korte bouwtijd. Gipsblokken kunnen moeiteloos gezaagd, gefreesd, en geboord worden, terwijl men de wanden op vele manieren kan afwerken. Gipsblokken geven architecten en bouwers letterlijk de vrije hand.

Veelzijdige afwerking

Gipsblokken kennen ook geen beperking in de afwerklaag. Zo kan er eenvoudig spack aangebracht worden maar ook stucwerk, muurverf of sierpleister behoort tot de mogelijkheden.