Ornamenten en rozetten

Voor een optimale afwerking van uw plafond, kunnen ornamenten niet ontbreken. Net als de lijsten kunt u eveneens kiezen voor superieure Spaanse kwaliteit wat betreft de ornamenten. De speciale bewapening in het ornament zorgt ervoor dat er bij transport en het aanbrengen nauwelijks schade kan ontstaan. Eenmaal tegen het plafond bevestigd, kan het ornament in alle kleuren worden geverfd. Dit gebeurt gewoon met een traditionele muurverf die tegenwoordig in alle kleuren te krijgen is.

Keuze

Ornamenten zijn er in zeer veel uitvoeringen. Zo zijn er traditionele en bewerkte ornamenten.

  • Ovale ornamenten hebben vaak een motief in het midden. Dit maakt het niet geschikt om verlichting in aan te brengen. Ovaal gevormde ornamenten komen het best tot uiting in een gelijkvormige kamer.
  • Een rozet rond van vorm met een diameter van 720 mm is vaak geschikt om verlichting in te hangen. Een hanglamp of bijvoorbeeld een traditionele kroonluchter.
  • Maar ook strakke ornamenten zijn leverbaar voor een modern interieur.
  • Een strakke ronde cirkel is tevens verkrijgbaar in verschillende diameters, te weten 400, 500 en 600 mm.

Tip: er kan bijvoorbeeld ook een spiegel in gemonteerd worden. Net als bij de andere ornamenten zijn deze ook weer op kleur te maken.

Daarnaast is er een ruime keuze in afmetingen. Van 10 cm doorsnede tot 1 meter zijn de meeste rozetten leverbaar.

Combinatie

Over het algemeen wordt de keuze van de rozet bepaald door de lijsten die gekozen zijn. Daarnaast kan de keuze bepaald worden door het feit of er wel of geen lamp bevestigd moet worden. Zo is het mogelijk dat het motief, dat gekozen is bij de lijst, terugkomt in de rozet en eventueel ook in de hoekjes.

Prijzen

Aangezien er een groot verschil zit tussen de type rozetten, is het prijsverschil erg groot. Zo is de goedkoopste rozet te koop vanaf €6,- en terwijl de grootste meer dan €90,- kan kosten.

Aanbrengen

Rozetten kunnen aangebracht worden met speciale gipslijm. Afhankelijk van het gewicht moet men de lijst wel ondersteunen. Voor mensen met een huurwoning, kan een rozet ook geschroefd worden zodat bij een verhuizing deze gewoon meegenomen kan worden.