Sierpleisters

Milieufactoren worden ook in de bouw steeds belangrijker. Daartoe hebben diverse fabrikanten van sierpleisters zoals Strikolith de overstap gemaakt naar ‘emissievrije’ sierpleisters. Dit houdt in dat er geen schadelijke bindmiddelen in de producten zitten. Deze producten worden ook wel ‘reukvrije’ producten genoemd. Het resultaat van deze nieuwe ontwikkeling: minder schadelijke gevolgen voor de verwerker alsmede de huiseigenaar.

Algemeen

Een van de belangrijkste producten in wandafwerking is sierpleister (kunstharsgebonden). Deze producten hebben een hoge stootvastheid, flexibiliteit en een enorme diversiteit. De producten zijn zowel voor binnen als buiten leverbaar. Waarbij de buitenkwaliteit nog wordt onderverdeeld in de normale en extra kwaliteit. Met name voor de regen- en zonzijden van een woning, is de extra kwaliteit wenselijk.

Sierpleisters kunnen over het algemeen handmatig alsmede machinaal aangebracht worden. Afhankelijk van de gewenste structuur. Deze kan variƫren tussen de 1 millimeter tot aan 6 millimeter dikte.

Indien er gekozen wordt voor een zeer fijne structuur dan dient de ondergrond zeer vlak te zijn. Een sierpleister is namelijk geen uitvulproduct. Hetgeen inhoudt dat het een afwerkingslaag is en geen uitvullaag.

Het meest populaire product is op dit moment de spachtelpleister. Een wandproduct dat een fijne/vlakke structuur heeft. Het product kenmerkt zich door een rustige uitstraling. Spachtelpleister is leverbaar in alle mogelijke kleuren. Dit geldt overigens voor alle siepleisters. Voor alle sierpleisters geldt dat wij ze direct op kleur kunnen maken. Een aantal van de sierpleister kunt u zelf kleuren door middel van een injector. Deze injector bevat een pigment dat u naar wens kunt toevoegen om het gewenste effect te bereiken.

Een gemiddelde sierpleister heeft een verbruik van 3 tot 7 vierkante meter per emmer van 17 kg. Afhankelijk van de grofheid, haalt men er meer of minder uit.