Spackspuiten

Spuitwerk is de laatste jaren enorm populair geworden. Met name in nieuwbouwwoningen en utiliteitsbouw wordt deze manier van muur- en plafondafwerking veel gebruikt. Het is een snelle, duurzame en mooie manier om een ruwe muur af te werken. Het aanbrengen van een spuitlaag gebeurt machinaal.

Het toeleveren van de vaak grote hoeveelheden materiaal, gebeurt in de meeste gevallen direct vanaf de groothandel of fabrikant. Daardoor kunnen de spuiters direct vanaf huis naar de bouw.

Afplakken

Aangezien spackspuiten een machinale wijze is van aanbrengen is het noodzakelijk dat er goed afgeplakt wordt. Het is een verfproduct dat niet eenvoudig te verwijderen is van radiatoren, plinten en kozijnen.

Aanbrengen

Spack is een product dat in twee lagen wordt aangebracht. De eerste laag wordt vlak uitgepleisterd, zodat het lijkt alsof het een vlak gestukadoorde wand is. Vervolgens wordt er en structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is. Door verschillende technieken is het mogelijk om bij de laatste laag verschillende structuren aan te brengen. Zo ontstaat het verschil tussen grof en fijn.

Door de ontwikkelingen is het sinds kort ook mogelijk om de spack te leveren in verschillende kleuren. Afhankelijk van de fabrikant is er een kleuren range van 8 tot 20.000 kleuren. Echter kost een spackpleister op kleur tamelijk meer en zit er altijd een levertijd op.